Gå direkt till innehåll
9 september springer vi för Världens barn
9 september springer vi för Världens barn

Blogginlägg -

Sigtuna stadsängar sponsrar Sigtuna stadslopp och Världens barn

Sigtuna stadsängar har gjort en lång resa. Med en visionsbaserad stadsplaneringsprocess i grunden där Dialog varit ledordet kan vi idag stoltsera med att vi bygger Sveriges mest hållbara stadsdel. Men hållbarhet är mer än miljö och ekonomi det är socialt ansvarstagande. Därför är vi på plats när Sigtuna springer för Världens barn den 9 september.

Den 9 september är Sigtuna stadsängar och ett antal av de bostadsutvecklare och andra aktörer som realiserar stadsdelen på plats för att heja på er som väljer att springa Sigtuna stadslopp till förmån för Världens barn. Självklart är vi med och sponsrar ett evenemang som detta. Vi ser också att detta lopp även i framtiden också kan gå genom Sigtuna stadsängar, Sveriges mest hållbara stadsdel.

Vi har nämligen utefter invånarnas önskemål ett av Sveriges bästa skid- och löparspår. Spåret är resultatet av ett samarbete mellan Sigtuna stadsängar och Sigtuna Orienteringsklubb och möjliggör bra skidåkning och träningsmöjligheter för boende i Sigtuna och Sigtuna stadsängar.

Med fokus på hållbarhet och en omfattande dialog mellan Sigtuna Orienteringsklubb och Sigtuna stadsängar föddes idén att nödvändig skogsavverkning skulle finansiera ett nytt och modernt skid- och löparspår. Frivilliga från Sigtuna Orienteringsklubb har bidragit med hjälp och kunskap och Sigtuna stadsängar har via skogsavverkningen bidragit med cirka 300 000 kronor. Detta samarbete innebär att det idag finns ett 3 km långt och 7 meter brett spår.

Ett bra sätt att samarbeta tycker vi.

På lördagen den 9 september springer vi i Sigtuna stad för Världens barn men om några år kanske vi även springer i Sigtuna stadsängar.

Vi ses den 9 september med gympadojorna på!

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig