Gå direkt till innehåll
Utmana oss och spring om oss - Sigtuna stadsängar pratar hållbarhetspremier i Almedalen

Blogginlägg -

Utmana oss och spring om oss - Sigtuna stadsängar pratar hållbarhetspremier i Almedalen

Sigtuna stadsängar pratar hållbarhetsnivåer tillsammans med utvecklare i Almedalen

Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, demokratisk och ekologisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Stadsdelen har via unika hållbarhetsnivåer med inbyggda markrabatter lockat till sig utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering. Med detta incitament bidrar stadsdelen till nya innovationer och lösningar som kan gå i arv till andra platser. 

Vi vill dela med oss av våra tankar, idéer och lärdomar. Därför kommer vi, tillsammans med de utvecklare som bygger efter dessa hållbarhetsnivåer att på ett gemensamt seminarium i Almedalen, prata kring hur vi i Sigtuna stadsängar jobbat fram hållbarhetspremierna och hur vi gemensamt med utvecklarna kontinuerligt samarbetar för att hitta de mest hållbara alternativen. 

Sigtuna stadsängar vill bli utmanade och omsprungna vad gäller titeln - Sveriges mest hållbara stadsel.
Vi tror nämligen att vi genom att ge högre markrabatter till de utvecklare som bygger efter de mest hållbara lösningarna bidrar till att deras innovativa lösningar får vingar och används i andra projekt framöver. Då bidrar våra hållbarhetspremier till bättre städer, kvarter och bostäder på andra platser än enbart i Sigtuna stadsängar och då har vi lyckats.

Så utmana oss och spring om oss. Det bidrar till en mer hållbara framtid för alla.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig