Gå direkt till innehåll

Nyhet -

​Olsson's flyttar in i Stadsängarna

Det står nu klart att Olssons's Kött och Delikatesser etablerar sig i Stadsängarna. I Lidls byggnad ut mot väg 263 med ingång från Silvertorget öppnar Olsson's en kött- och delikatessbutik hösten 2020.


Hösten 2020 öppnar Malin Olsson en ny delikatessbutik på cirka 300 kvm i Stadsängarna.

Ambitionen är att skapa en mötesplats, en knutpunkt för alla som vill handla. Stamkunder kommer att känna igen sortimentet men avsikten är också att utöka med nyheter.

Butiken kommer även att erbjuda en serveringsdel där gäster kan inta frukost tidiga morgnar samt smårätter på eftermiddagarna.

- Det gläder oss att kunna erbjuda Sigtunaborna en delikatess. Butikens läge med Lidl och WE hälsoanläggning som granne skapar goda förutsättningar för våra kunder att kombinera handel av basvaror, delikatesser och färdigmat i samband med ett träningspass, säger Malin Olsson, ägare Olssons's.

Bakom den nya stadsdelen Stadsängarna ligger en gedigen och väl förankrad medborgardialog. I denna dialog framkom bland annat vikten av att skapa ett komplement till Sigtuna stad. Högt upp bland invånarnas önskemål stod en handelsplats med livsmedelsaffär som skulle komplettera inte konkurrera med nuvarande verksamheter i Sigtuna stad. Invånarna efterfrågade mindre matvaruaffärer, torghandel och små verksamheter. Urbana verksamheter måste premieras i stadsdelen och integrerade kvarter med verksamheter och bostäder är viktiga element för en levande stadsdel.

- Stadsängarna är ett fantastiskt exempel på hur dialog och lyhördhet skapar goda förutsättningar. Invånarna har i medborgardialogen efterfrågat deli, torghandel och liknande. Olssons's etablering känns därför helt rätt. I Lidls iögonfallande byggnad har vi lyckats kombinera dagligvaruhandel med delikatessbutik med servering som skapar en mötesplats på Silvertorget och därtill ett gym vars fokus är just hälsa och möten. Jag är oerhört glad att Olssons's flyttar in och erbjuder Sigtunaborna en delikatessbutik. Jag kommer stå först i kön när de öppnar säger Kim Hultén, Verksamhetschef Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig