Gå direkt till innehåll
Percys logotyp och butiken i Norrviken
Percys logotyp och butiken i Norrviken

Nyhet -

​Percys flyttar in i Stadsängarna

Det står nu klart att Percys Kött och Delikatesser etablerar sig i Stadsängarna. I Lidls byggnad ut mot väg 263 med ingång från Silvertorget öppnar Percys en kött- och delikatessbutik hösten 2020.

Percys har sedan mitten av 60-talet varit en pionjär inom kvalitetskött och delikatesser och räknas idag som en av Stockholms viktigaste inrättningar vad gäller kvalitetskött.

Hösten 2020 öppnar Percys en ny delikatessbutik på cirka 300 kvm i Stadsängarna.

Ambitionen är att skapa en mötesplats, en knutpunkt för alla som vill handla. Stamkunder kommer att känna igen sortimentet men avsikten är också att utöka med nyheter.

Butiken kommer även att erbjuda en serveringsdel där gäster kan inta frukost tidiga morgnar samt smårätter på eftermiddagarna.

- Vi har idag, i vår butik i Norrviken, många kunder som åker från Sigtuna för att handla hos oss. Det gläder oss att kunna erbjuda dem ett lite närmare alternativ. Våra kunder kommer känna igen sig men vår avsikt är naturligtvis att lyssna in och anpassa vårt sortiment beroende på invånarnas önskemål. Butikens läge med Lidl och WE hälsoanläggning som granne skapar goda förutsättningar för våra kunder att kombinera handel av basvaror, delikatesser och färdigmat i samband med ett träningspass, säger Malin Olsson, delägare för Percys.

Bakom den nya stadsdelen Stadsängarna ligger en gedigen och väl förankrad medborgardialog. I denna dialog framkom bland annat vikten av att skapa ett komplement till Sigtuna stad. Högt upp bland invånarnas önskemål stod en handelsplats med livsmedelsaffär som skulle komplettera inte konkurrera med nuvarande verksamheter i Sigtuna stad. Invånarna efterfrågade mindre matvaruaffärer, torghandel och små verksamheter. Urbana verksamheter måste premieras i stadsdelen och integrerade kvarter med verksamheter och bostäder är viktiga element för en levande stadsdel.

- Stadsängarna är ett fantastiskt exempel på hur dialog och lyhördhet skapar goda förutsättningar. Invånarna har i medborgardialogen efterfrågat deli, torghandel och liknande. Percys etablering känns därför helt rätt. I Lidls iögonfallande byggnad har vi lyckats kombinera dagligvaruhandel med delikatessbutik med servering som skapar en mötesplats på Silvertorget och därtill ett gym vars fokus är just hälsa och möten. Jag är oerhört glad att Percys flyttar in och erbjuder Sigtunaborna en delikatessbutik med anor från 60-talet. Jag kommer stå först i kön när de öppnar säger Kim Hultén, Verksamhetschef Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig