Gå direkt till innehåll
212 hyresrätter i Sigtuna stadsängar - Sveriges mest hållbara stadsdel

Pressmeddelande -

212 hyresrätter i Sigtuna stadsängar - Sveriges mest hållbara stadsdel

Bonava har kommit på god väg i byggandet av Eriks Gränd. Kvarteret består av totalt 212 lägenheter fördelat på åtta hus. Husen kommer inrymma både mindre och större lägenheter, ettor till fyror kommer att byggas med storlekar varierande mellan 33 - 87 kvadratmeter. De flesta lägenheterna kommer att ha balkong eller uteplats. Första inflyttningen är planerad till våren 2022 och uthyrningen beräknas att starta sommaren 2021. 

Stadsängarna är Sveriges mest hållbara stadsdel och valet att bo i en av Bonavas hyresrätter bidrar till ett mer hållbart samhälle. Husen är svanenmärkta vilket innebär att produkterna är noggrant kontrollerade för att säkra att det inte finns miljöfarliga ämnen. Tak och fasader är välisolerade vilket i sin tur ger energieffektiva hus.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig