Gå direkt till innehåll
Ingrid Gritli utanför den lokal som snart öppnar i Silverskatten Apoteks regi
Ingrid Gritli utanför den lokal som snart öppnar i Silverskatten Apoteks regi

Pressmeddelande -

Apotek öppnar i Stadsängarna

Silverskatten Apotek öppnar i stadsdelen. Beräknad tid för öppning är preliminär och sker under Q1-Q2 2020.

Ingrid Gritli, apotekare och en av delägarna kan kommunen då hon dels jobbat och också bor i kommunen. Apoteket kommer att ha receptbelagda, receptfria läkemedel samt apoteksrelaterade handelsvaror precis som andra apotek. Det som kommer särskilja Silverskatten Apotek enligt Gritli är den uttalade inriktningen på kvalitet, kompetens, tillgänglighet och service.

- På vårt apotek kommer du alltid kunna träffa en apotekare. Oavsett vad du har för ärende, recept, egenvård, hälsa eller livsstil kommer du att få professionell rådgivning av en utbildad apotekare med lång erfarenhet säger Ingrid Gritli, apotekare och delägare, Silverskatten Apotek.

Apoteket kommer att drivas av två delägare som också är utbildade apotekare och tillsammans har de över 30 års erfarenhet inom branschen vilket kommer att brukas för att erbjuda unika, högkvalitativa och professionella medicinska tjänster.

- Det är av stor vikt att vi som stadsdel jobbar för att skapa en plats där det är lätt att leva, verka och bo. Apoteket är ett välkommet komplement till övrig verksamhet och service i området säger Kim Hultén, verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

INFORMATION:
Öppnar: Q1-Q2 2020
Lokal: Mitt emot Lidl, Silvertorget 6
Kontakt: Ingrid Gritli ingrid@silverskattenapotek.sewww.silverskattenapotek.se

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig