Gå direkt till innehåll
Fondamentor har tillsammans med Internationella Engelska Skolan vunnit markanvisningstävlingen i Sigtuna stadsängar

Pressmeddelande -

Fondamentor har tillsammans med Internationella Engelska Skolan vunnit markanvisningstävlingen i Sigtuna stadsängar

Nu är markanvisningstävlingen klar. Efter ett grundligt arbete och ett antal intresserade skoloperatörer står nu Fondamentor Fastigheter, med Internationella Engelska Skolan (IES) som partner, som vinnare i anbudstävlingen om att bygga och öppna skola i Stadsängarna. Tanken är att det ska bli en F-9 skola.

IES är en välrenommerad skola med mycket goda resultat. Tillsammans med Fondamentor Fastigheter, ett Stockholmsbaserat fastighetsbolag har IES tagit fram ett erbjudande som stämmer bra överens med stadsdelen.

- Det gläder oss att vi nu kan berätta att Fondamentor tillsammans med IES som partner vunnit markansvisningstävlingen. Vi tror att de tillsammans kan göra en god insats i Stadsängarna. IES är en aktör med bred erfarenhet som bedrivit skolverksamhet sedan 1993. Idag har de 36 skolor och 25 600 elever. Tillsammans med Fondamentor, vars affärsidé är att långsiktigt förvärva och förvalta fastigheter, är vi förvissade om att stadsdelen kommer att kunna erbjuda en hållbar och välbyggd skola med hög kvalitet vad gäller utbildning framöver säger Kim Hultén, Verksamhetschef på Sigtuna stadsängar

Tillsammans med IES vill Fondamentor skapa en hållbar skolmiljö med internationell prägel och ge alla förskole- och skolbarn i Sigtuna kommun möjlighet till högkvalitativ och internationell utbildning. Markanvisningstävlingen är klar och vinnarna utsedda men däremot återstår mycket arbete. Fondamentor och IES ska komma överens om hyresavtal och skolinspektionen ska godkänna etableringen.

- Vi har erfarenhet, kompetens och förmåga att utveckla nya skolor i nära samarbete med kommuner och fastighetsägare. Första steget mot att öppna en skola i Sigtuna är nu taget men det kvarstår flera avgörande frågor som bland annat tillstånd från skolinspektionen och hyresavtal innan vi kan erbjuda familjer plats i vår skola. Vi ser nu fram emot att fortsätta vår goda dialog med Sigtuna kommun och Fondamentor och ta nästa steg, säger Jörgen Stenquist vice VD för IES.

Verksamheten är inriktad att vara två parallellklasser från förskolan till årskurs 9 med start som F-7 som sedan fylls på underifrån upp till årskurs 9. Kön till den tilltänkta skolan öppnar först när alla avtal är klara.

- Arbetet med att få en skola till Sigtuna stadsängar är högt prioriterad. Skolan kommer att ligga på kort promenadavstånd från de cirka 900 bostäder som kommer att finnas när stadsdelen är färdigbyggd. IES blir ett fint komplement till vårt befintliga utbildningsutbud och ett välkommet tillskott. Dessutom passar skolans internationella prägel utmärkt i vår kommun. Redan för tusen år sedan var vi en internationell mötesplats, det gäller än idag som värdkommun för Stockholm Arlanda Airport med hela världen runt hörnet, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun. 

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning beräknas till 2018.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Presskontakt

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig