Gå direkt till innehåll
Glädjande utveckling av Sigtuna Stadsängar

Pressmeddelande -

Glädjande utveckling av Sigtuna Stadsängar


Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag har avtalat med JM om utveckling av kvarteret Glädjen i Sigtuna Stadsängar om ungefär 6 000 kvm BTA. Hållbarhet är ett viktigt ledord för JM redan vid ritbordet och vidare genom hela byggprocessen, och bolaget Svanenmärker sedan 2018 hela sin bostadsproduktion.

JMs kvarter kommer att präglas av vackra övergångar och fina detaljer med utvalda ”ton i ton”-kulörer på fasader, samt på puts och fönsteromfattningar, där omsorg läggs på de markerade entrépartierna. Kvarteret utformas med inspiration från klassisk arkitektur och Sigtunas äldre stadskärna.

– Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen. Att det dessutom är flera olika utvecklare adderar till den variationen. Det innebär också att vi i stadsdelen kan erbjuda ett antal olika boendeformer vilket jag är övertygad om bidrar till en attraktiv, spännande och konkurrenskraftig stadsdel säger Kim Hultén,

Byggstart beräknas till 2024 och första inflyttning till 2025.

- JM är glada att vara tillbaka i Sigtuna kommun. Sigtuna stadsängar är en stadsdel med höga hållbarhetsambitioner och varierat bostadsutbud där JM bidrar med bådadera, säger Per Johansson, Regionchef, JM Region Öst.

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig