Gå direkt till innehåll
Gröna tak med solceller, vindsvåningar med loft, varierande höjder och skiftande fasader i HSBs kvarter Silverskatten
Gröna tak med solceller, vindsvåningar med loft, varierande höjder och skiftande fasader i HSBs kvarter Silverskatten

Pressmeddelande -

HSB säljstartar i Sigtuna stadsängar

HSB har säljstartat i Sigtuna stadsängar, Sveriges mest hållbara stadsdel. Totalt handlar det om 77 bostadsrättslägenheter i storlekarna 1–4 rok. Husen och kvarteret byggs i varierade höjder mellan 3–5 våningar. Genomgående för lägenheterna är fina ljusinsläpp och sunda materialval samt planlösningar som är anpassningsbara för olika behov. Speciellt HSB brf Silverskatten som kvarteret heter är ett antal vindslägenheter. Dessa får en unik karaktär med möblerbara loft, stora takkupor och generös rumshöjd.

– Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss. Hållbarhetsprofilen går hand i hand med HSBs grundidé om långsiktigt, hållbart boende. Därför är det extra roligt att kunna erbjuda dessa fina och unika bostäder till våra bosparare säger Catherina Fored, vd HSB Norra Stor-Stockholm.

HSBs kvarter Silverskatten är präglat av variation med ett spännande taklandskap med takkupor och gröna tak vilket ger kvarteret en levande form och arkitektoniskt uttryck som samtalar med Sigtunas historiska stadskärna. I enlighet med Miljöbyggnad Silver och Sigtuna Stadsängars hållbarhetsmål kommer även HSB brf Silverskattens hus ha solceller och en egen bilpool.

– HSBs kvarter är ett mycket fint kvarter med många fina arkitektoniska lösningar. Det ligger perfekt med närhet till affärer, motionsspår, Sigtunas stads genuina stadskärna och den nya Internationella Engelska skolan samt lekmöjligheter för barnen på en grön innergård säger Kim Hultén, verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.  

– Till säljstarten av HSBs första nyproduktionsprojekt i Sigtuna erbjuder vi en säljstartspremie till de som bokar en lägenhet först. Säljstartspremien innebär ett nedsatt pris på insatsen om 50 000 kronor per rum och gäller för de första 25 sålda lägenheterna, säger Peter Lundmark, affärsområdeschef för försäljning och eftermarknad på HSB Bostad.

Silverskatten är det perfekta boendet för den som söker ett läge med bra pendlingsmöjligheter och samtidigt vill bo i lugna trygga kvarter med charmig gammal bebyggelse där det är nära till skogsområden och natur.

– Vi är mycket glada över att få starta upp vårt första nyproduktionsprojekt i Sigtuna och få verka i kommunen, vi hoppas det blir det första av många, säger Catherina Fored.

Fakta HSB brf Silverskatten

Antal: 77
Storlek: 1–4 rum och kök
Boyta: 28–126,5 kvm
Boendeform: Bostadsrättslägenhet i flerfamiljshus
Säljstart: 20 oktober 2019
Preliminär inflyttning: Q1-3, 2022.
Arkitekt: Arkitektstudio Witte samt Tengbom Arkitekter

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig