Gå direkt till innehåll
OBOS Villa Stångskär med grästak
OBOS Villa Stångskär med grästak

Pressmeddelande -

OBOS köper tomter för att bygga villor i Sigtuna Stadsängar

Sigtuna stadsängar är en expansiv stadsdel. Nu köper en av Nordens största bostadsutvecklare, OBOS, 19 villatomter i området Älvringen i Sigtuna stadsängar. Älvringen ligger i nordvästra delen med närhet till Internationella Engelska skolan, Raoul Wallenberg Förskola samt natur, padelhall, mountainbikespår och skidspår. Området kommer att bestå av både friköpta tomter till privatpersoner samt de tomter som nu OBOS väljer att köpa och utveckla.

OBOS Sverige ägs av norska OBOS-koncernen och verkar i Sverige genom varumärkena Myresjöhus, SmålandsVillan, OBOS och OBOS Kärnhem. Företaget har egentillverkning i fyra fabriker i Sverige.

Sigtuna stadsängar är Sveriges mest hållbara stadsdel och ett attraktivt område med närhet till Sigtuna stads vackra gamla miljöer och Mälarens vatten. Adderat till detta får boende i stadsdelen fördelen att ha modern service på gångavstånd via Silvertorget med affärer och restauranger m.m. samt Engelska skolan och Raoul Wallenberg Förskola i direkt anslutning till Älvringens villaområde.

Sigtuna Stadsängar Exploateringsbolag väljer att sälja tomterna till OBOS då deras ambition är att utveckla området och tomterna hållbart utifrån de tre delarna tillverkning, boende och livsstil. Husen kommer att byggas i helt i trä med grästak och utformas i samklang med naturen. OBOS köper 19 tomter för friliggande hus och har även förvärvat sex byggrätter för radhus.

- Med OBOS tillskott av väl avvägda hus i området Älvringen kommer vi att få ett spännande och vackert villaområde med utsikt i höjd med trädtopparna. Kombinationen av friköpta tomter till privatpersoner och OBOS tillskott av villor kommer ge en dynamik till området och göra det till en levande plats dels för de som bor i husen men även för dem som är ute på söndagspromenad säger Kim Hultén, verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag.

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig