Gå direkt till innehåll
Sigrids kulle med terrasserade hus
Sigrids kulle med terrasserade hus

Pressmeddelande -

Säljstart för grannskapet Sigrids kulle i Sigtuna stadsängar

Bonava säljstartar ett projekt om 33 radhus, parhus och villor i ett nytt grannskap i Sigtuna stadsängar - alla äganderätter.
Vid en premiärträff för intressenter den 26 maj kommer Bonava på plats att släppa 11 hus i etapp 1 till försäljning.
Bonavas nya kvarter Sigrids kulle beskrivs som ett familjevänligt grannskap i Sigtuna.

Sigrids kulle med sina 33 hus ligger på en höjd med fin utsikt över stadsdelen nära kommunikationer, förskola, skola, fritidsaktiviteter, affärer, restauranger och med gångavstånd till Sigtuna stads pittoreska stadskärna.
Grannskapet kommer även att ligga granne med en aktivitetspark, "Skogsgläntan", som kommunen planerar.

- Sigrids kulle är den perfekta platsen för barnfamiljer som vill bo nära naturen och ha allt man behöver i närheten. Nu ser vi fram emot premiärträff och säljstart den 26 maj och hoppas träffa många intresserade kunder, säger Anders Stenman, projektchef, Bonava.

Kvarteret kommer att bestå av radhus, parhus och villor i två olika storlekar - 104 och 122 kvadrat, alla äganderätter, och produktionsstart planeras till senare delen av 2024.

Bonava har i gestaltningen av grannskapet Sigrids kulle tagit stor hänsyn till naturen och husen har därför placerats utefter områdets förutsättningar och topografi.

– Därför får vissa hus till exempel en terrasserad tomt, medan andra hamnar lite enskilt på en höjd, berättar Anders Stenman, Projektchef, Bonava.

För mer information om Premiärträffen av Sigrids kulle i Sigtuna stadsängar den 26 maj se information på Bonavas projektsida för Sigrids kulle, www.bonava.se/bostad/stockholm/sigtuna/norra-sigtuna/sigrids-kulle

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig