Gå direkt till innehåll
Utbyggnadsordning för Sigtuna stadsängar
Utbyggnadsordning för Sigtuna stadsängar

Pressmeddelande -

​Sigtuna stadsängar i Almedalen med ledande politiker och tjänstemän

Ledningen för Sigtuna stadsängar finns representerade i Visby under Almedalsveckan. –Vi vänder oss till utvecklare som vill arbeta med hållbar stadsutveckling. Den 2-7 juli vill vi gärna diskutera utvecklingen av Sigtuna stadsängar tillsammans med angelägna utvecklare. Vi välkomnar intresserade företag att ringa till oss och boka en mötestid säger Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Under Almedalsveckan kommer flera föredragshållare att berätta om Sigtuna stadsängar och samhällsbyggnad inom Sigtuna kommun. De som talar är bland annat Ibrahim Khalifa, kommunstyrelseordförande i Sigtuna kommun, Ulf Bergh, kommundirektör, Göran Langer, VD SigtunaHem och styrelseordförande i Sigtuna stadsängar Exploaterings AB samt Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB. Måndagen den 4 juli medverkar de alla fyra i seminariet ”Samhällsbyggnad i Sigtuna kommun – så här tänker vi”, ett event som hålls på Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6 i Visby kl. 15.00–15.45.

– Byggande och hållbarhet står i fokus under vårt gemensamma seminarium och vi berättar om hur Sigtuna ska bygga nya och inkluderande bostadsområden i attraktiva och hållbara miljöer. I storstockholmsområdet är det nu allt fler som behöver en bostad och allt fler behöver integreras i vårt samhälle. Hur ska vi tillsammans bygga bort klyftor och bygga till gemenskap? Det är viktiga frågeställningar som vi belyser i seminariet. Själv kommer jag att fokusera min del av seminariet kring temat ”Att skapa hållbarhet i privat markanvisning med hållbarhetspremie och en stadsdel som skapar hållbarhet i andra delar av världen”, avslutar Sigtuna stadsängars verksamhetschef Kim Hultén.

Ämnen


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning beräknas till 2018.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig