Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Sigtuna Stadsängar säljer byggrätter för småhus och hyreslägenheter till Bonava

Utvecklingen fortsätter i Stadsängarna. Bonava förvärvar mark av Sigtuna Stadsängar för framtida småhus- och hyresrättsprojekt.

Avsikten är att bygga dryga 30-talet småhus om cirka 120 kvm med 5 rum och kök.
Det blir ett mysigt kvarter i stadsdelen med familjevänliga hem för både den etablerade och växande barnfamiljen. I närheten ska Internationella Engelska skolan och en förskola öppnas hösten 2021. Kvarteret kommer att bli ett tryggt område med fantastiska möjligheter för barn att leka fritt.

Utöver småhusen avser Bonava även att uppföra cirka 200 hyreslägenheter som också kommer att ligga nära skolan och service i form av vårdcentral, apotek, affärer och restauranger. Det planeras för lägenheter i storlekarna från 1 – 4 rum och kök. Lägenheterna erbjuder ett bekvämt, modernt och flexibelt boende och i hyresrätterna ingår bekväm och enkel fastighetsförvaltning gällande allt från snöskottning till gräsklippning. Samtidigt ger detta boende en större frihet i form av flytt eller byte till större eller mindre bostad.

För mer information gällande dessa projekt kontakta:
Fredrik Hammarbäck, Presschef Bonava, +46(0)739056063, fredrik.hammarback@bonava.com

Ämnen


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig