Gå direkt till innehåll
Pär "Pelle" Engström öppnar italiensk bistro i Stadsängarna hösten 2019
Pär "Pelle" Engström öppnar italiensk bistro i Stadsängarna hösten 2019

Pressmeddelande -

Sigtuna stadsängars första restaurang öppnar hösten 2019 – Benvenuto

Avtalet är påskrivet och klart. Under hösten 2019 öppnar Sigtuna stadsängars första kulinariska komplement till stadskärnan och stora gatan. Pär ”Pelle” Engström satsar på äkta, rustikt och italienskt. Restaurangen kommer bli en riktig familjeangelägenhet. Här kommer Pelles fru, döttrar med flera att skapa en plats för gott umgänge, hög mysfaktor, deli-del och mat och dryck i Sveriges mest hållbara stadsdel.

Många av de utvecklare som bygger kvarter i Sigtuna stadsängar har lokaler i bottenplan för olika verksamheter. Sigtuna stadsängar ska bli en levande stadsdel och därmed är det viktigt att stadsbilden kompletteras med platser där människor kan samlas, uträtta ärenden och må gott. Detta är också något som medborgarna gav uttryck för i den visionsstyrda process som föregått stadsdelens tillkomst.

- Att Pär, som är en Sigtunabo uti fingerspetsarna, nu med familjen väljer att öppna restaurang i stadsängarna i det första kvarteret Gretas Glänta är jätteroligt. Men det är ännu mer fantastiskt då Pär var med i de medborgardialoger vi hade under den visionsprocess som ligger till grund för stadsdelen. Han är en av de invånare som varit med och aktivt bidragit till att Stadsängarna idag växer fram som en kompletterande stadsdel till Sigtuna stad. Att han nu väljer att starta en ny verksamhet här är på ett sätt som att visionsarbetet blir verklighet säger Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Pär Engström är uppvuxen i Sigtuna och han och hans familj har sedan 1950-talet drivit verksamheter i staden bland annat populära Plåt Pelles mat & café.

Han var med startade Sturecompagniet 1989 och även Thank God it’s Friday (TGI Fridays) 1996 och nu står Sigtuna stadsängar på tur.

- Jag har många intressen och har även testat på ett antal olika yrken men restaurang, mat och dryck har alltid legat mig varmt om hjärtat. Nu ser jag verkligen fram emot att starta en mysig Bistro i Sigtuna stadsängar säger Pelle Engström.

Efter gedigna diskussioner med Sigtuna stadsängar har Pelle nu tecknat avtal med Bonava i kvarteret Gretas Glänta om en lokal på nedre botten. Tanken är att restaurangen ska erbjuda en mysig miljö med rutiga dukar och levande ljus på borden men även bra catering och take-away.

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning beräknas till 2018.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Presskontakt

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig