Gå direkt till innehåll
Kartan visar var padelhallen kommer att ligga i förhållande till stadsdelen och det kommande gymmet WE Stadsängarna
Kartan visar var padelhallen kommer att ligga i förhållande till stadsdelen och det kommande gymmet WE Stadsängarna

Pressmeddelande -

​Stadsängarna får en padelhall

WE Träning och Hälsa och Turako har skrivit på ett avtal och därmed är det klart att Sigtuna stadsängar blir platsen för Sigtunas första renodlade padelhall. Ett komplement till en stadsdel som redan nu kan erbjuda skidspår, mountainbikebanor, ett eget gym 2020 i WEs regi och friluftsliv direkt utanför dörren.

- En tidig julklapp till alla som gillar padel och bor i Sigtuna, Knivsta, Märsta och Arlanda med omnejd, säger ägarna och grundarna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson.

Sigtuna stadsängar är inte enbart Sveriges mest hållbara stadsdel gällande byggnormer, el och värme etc. En stor del av hållbarheten ligger också i att utveckla en stadsdel där det är lätt för människor att leva och verka och må bra. Att stadsdelen då tillhandahåller en mängd olika sätt att umgås och aktivera sig är en viktig aspekt för att få de som väljer att bo här att trivas men det gynnar också tryggheten i en stadsdel.

- Med många olika platser för ett aktivt liv utanför dörren är vår förhoppning att Sigtuna stadsängar ska bli en plats där liv och rörelse är normen. På så sätt skapar vi en plats där det inte bara är lätt att bo utan också en känsla av gemenskap och säkerhet. Därför är vi oerhört glada att WE Träning och Hälsa nu också väljer att öppna en padelhall i stadsdelen som komplement till de 700 kvm gym som kommer att öppnas under 2020 i Lidls lokaler säger Kim Hultén, Verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploaterings AB

Padelhallen kommer att ligga granne med Internationella Engelska Skolan, och enbart ett stenkast från Silvertorget med service i form av handel, restauranger, vårdcentral, gym, apotek m.m. Padelhallen kommer att ha över 10 meter i takhöjd och bli en modern hall med fyra banor. Adderat till detta kommer medlemmarna att ha tillgång till en lounge och ytor för uppvärmning. Byggnationen börjar redan 2020.

- I WEs padelhall kommer alla intresserade att kunna spela padel med samma premiumkänsla som kännetecknar WEs övriga anläggningar. Vi tar med detta initiativ ytterligare ett steg i att förbättra möjligheterna för kommunens invånare att hitta just sin plats för träning och hälsa i närområdet, säger grundaren och ägaren Jonas Eriksson.

- Padel är något vi själva tycker om, så det känns jätteroligt att tillsammans med WE få utveckla en ny modern anläggning i Sigtuna Stadsängar säger Magnus Widén VD Turako.

Kort info:
WE Träning och Hälsa: WE har idag två anläggningar i Sigtuna och Knivsta. Den tredje öppnar i februari 2020 i Arlandastad, den fjärde i Sigtuna Stadsängar hösten 2020.
WE har tidigare utsetts till årets gym och årets inspiratör av Sigtuna Kommun.

Turako:Turako är en av Sveriges ledande privata utvecklare av skolfastigheter. I Sigtuna Stadsängar utvecklar Turako även en ny skola för 600 elever till Internationella Engelska Skolan samt en förskola för 130 barn.

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig