Gå direkt till innehåll
Jagga och Naili som står bakom nya matkonceptet Better Meal
Jagga och Naili som står bakom nya matkonceptet Better Meal

Pressmeddelande -

​Stadsängarna välkomnar nytt och nyttigt matkoncept - Better Meal öppnar första kvartalet 2020.

Nu är det klart att paret Peter och Jagga tillsammans med erfarne krögaren Naili öppnar Better Meal. Better Meal - ett nytt matkoncept med fokus på nyttig mat med inspiration från det asiatiska köket. Första kvartalet 2020 slår de upp portarna till 135 kvm invid Silvertorget.

Ledorden enligt Jagga som är utbildad kock med rötter från Mongoliet är asiatisk hälsokost i form av olika ”bowls”, soppor, smoothies och nyttiga efterrätter.

Better Meals devis är ”Ät bra må bra”. Med den ansatsen vill de skapa en restaurang med god och hälsosam mat med en kombination av kvalitet och hållbarhet. De kommer att ha en EKO-profil gällande sortiment och meny. Det är en trend i dag att människor satsar alltmer av sin tid och ekonomi på att hålla sig form och må bra. Samtidigt vill man leva på ett sätt som är skonsamt för miljön. Detta kommer Better Meals försöka tillgodose med sitt koncept.

-Vi kommer att jobba mycket med rätterna gällande näringsinnehåll och smakerna samt hur de kan kombineras säger Jagga.

Better Meals matidé är att kunna tillhandahålla en trevlig restaurang med en liten café-del där gäster kan sitta och njuta en god lunch eller bara ta en smoothie som mellanmål. Med Jaggas asiatiska kulinariska kompetens och Nailis erfarenhet som krögare är de övertygade om en succé.

-Visst vill vi äta nyttigt idag men inte på bekostnad av smaken. Just därför är jag säker på att Better Meal kommer att tilltala Sigtunas invånare säger Naili.

Allt är inte spikat men troligen kommer Better Meal att ha rättigheter och väl tilltagna öppettider så att det blir lika naturligt att ta en tur förbi restaurangen vid lunch eller middag.

-Vi ser fram emot 135 kvm nytt matkoncept med hållbarhet i fokus säger Kim Hultén, verksamhetschef, Sigtuna Stadsängar Exploaterings AB.

Ämnen


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning våren 2019.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Kontakter

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig