Gå direkt till innehåll
Vectura, Aleris, NCC och representant från Sigtuna kommun tar första spadtaget för trygghets- och äldreboende
Vectura, Aleris, NCC och representant från Sigtuna kommun tar första spadtaget för trygghets- och äldreboende

Pressmeddelande -

Vectura har tagit första spadtaget i Sigtuna stadsängar

Första spadtaget för Vecturas kvarter är taget för trygghetsboende och äldreboende. Vid elvatiden onsdagen den 29 augusti gick projektet officiellt in i nästa fas. Här kommer Aleris att bedriva en ny bostadsinriktning (trygghetsboende) samt äldreboende under namnet Aleris Silvertorget Plaza.

Vid elvatiden på onsdagsförmiddagen gick projektet officiellt in i sin nästa fas när spadtaget togs för det nya trygghetsboendet samt äldreboendet Aleris Silvertorget Plaza. Vectura Fastigheters VD Susanne Ekblom hälsade alla inbjudna välkomna och fortsatte sedan berätta om Vectura och projektet i Sigtuna stadsängar. Vecturas samarbetspartner Aleris som kommer att driva äldreboendet fortsatte sedan med affärsområdeschef för äldreboende Kristin Ahne. Vidare hölls tal av Mattias Monbäck avdelningschef på NCC samt Karsten Bjärbo ordförande i äldre- och omsorgsnämnden i Sigtuna kommun.

”Om ni anar vad glad jag är och stå här tillsammans med Vectura som vi vet är en långsiktig, seriös aktör på den här marknaden och Aleris på samma sätt. Att få sådana här samarbetspartners till kommunen är mer eller mindre carte blanche. Det är fantastiskt! Så välkomna ska ni vara.”, säger Karsten Bjärbo ordförande i äldre- och omsorgsnämnden i Sigtuna kommun.

Samtliga parter var mycket glada över att projektet går enligt plan och ser fram emot 2019 när fastigheten beräknas stå klar.

Trygghetsboendet & äldreboendet

I Sigtuna stadsängar blir byggnaderna för äldreboendet och trygghetsboendet utformade i enighet med den mycket tydliga visionen i området där småskalighet, trygghet och varierad bebyggelse är ledord. Trygghetsboendet kommer att inrymma 33 moderna 1:or-3:or mellan 35-81 kvm för hyresgäster +65. Äldreboendet, Aleris Silvertorget Plaza, kommer att bedrivas av Aleris och kommer att inrymma 60 lägenheter. För att bo på äldreboendet krävs ett biståndsbeslut. Ansökan om bistånd görs till kommun/stadsdelsförvaltning. Trygghetsboendet och äldreboendet har en gemensam uteplats med pergola. Till fastigheten finns även tillgång till 19 parkeringsplatser. Fastigheten beräknas stå klart hösten 2019.

Ämnen

Kategorier


Sigtuna stadsängar Exploaterings AB som ägs av Bonava (fd NCC Boende) och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Totalt uppförs cirka 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. Dessutom byggs lokaler för restauranger, butiker, skola, fritids och förskola. Detaljplanen antogs 2016. Första inflyttning beräknas till 2018.

Planeringen av stadsdelen har präglats av en omfattande medborgardialog via en visionsstyrd stadsplaneringsprocess, vilket är unikt i Sverige. Inför uppförandet av Sigtuna stadsängar finns ett uttalat fokus på social, ekonomisk, ekologisk och demokratisk hållbarhet och de utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Presskontakt

Magdalena Larhed Eriksson

Magdalena Larhed Eriksson

Presskontakt Marknadsansvarig