Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Hållbart byggande ger markrabatt hos Sigtuna stadsängar

Hållbart byggande ger markrabatt hos Sigtuna stadsängar

NCC Boende och SigtunaHem projekterar idag sina första bostadskvarter inom Sigtuna stadsängar, ett område där 750 bostäder ska byggas. Marken för det tredje bostadskvarteret (1:15 på kartan) ska nu säljas till en utomstående utvecklare. Under maj genomförs en prekvalificering för att avgöra vem den nya utvecklaren ska bli.

Sveriges största äppelträd funnet i Sigtuna?

​I den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar växer ett mycket gammalt äppelträd, som med sin stamomkrets på 408 cm också är ett av de största äppelträden i Sverige. Ett stiliserat äpple har därför blivit områdets symbol och en del av bolaget Sigtuna stadsängars logotype.

Detaljplan klar för ny stadsdel i Sigtuna

Detaljplan klar för ny stadsdel i Sigtuna

Den 25 februari antogs detaljplanen för 600 bostäder i Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel norr om gamla Sigtuna stadskärna. Samtliga partier yrkade bifall till planen och framhöll stadsdelens fantastiska kvaliteter både vad gäller process och innehåll. Betydande delar av marken läggs nu ut till försäljning i ett förfarande där utvecklare som satsar på hållbar stadsplanering premieras.

Rådslaget klart: JA till Norra Sigtuna stad

Medborgarnas förslag vann gehör i folkomröstningen Från måndagen den 27 maj 00.00 till måndagen den 3 juni 23.59, pågick Rådslaget om Norra Sigtuna stad. Det är kommunstyrelsen som har beslutat att rådslag ska äga rum för att låta invånarna ta ställning i utvecklingen av Norra Sigtuna stad. Nu står resultatet från rådslaget klart