Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Gröna tak med solceller, vindsvåningar med loft, varierande höjder och skiftande fasader i HSBs kvarter Silverskatten

HSB säljstartar i Sigtuna stadsängar

​HSB har säljstartat i Sigtuna stadsängar, Sveriges mest hållbara stadsdel. Totalt handlar det om 77 bostadsrättslägenheter i storlekarna 1–4 rok. Husen och kvarteret byggs i varierade höjder mellan 3–5 våningar. Genomgående för lägenheterna är fina ljusinsläpp och sunda materialval samt planlösningar som är anpassningsbara för olika behov.

Malin på Kits Contractor i full färd med att krossa sten och berg till användbart material i stadsdelen

Varför gå över ån efter vatten eller sten i det här fallet?

I Sigtuna stadsängar har man valt att ta hand om alla sten- och bergmassor på plats. Detta resulterar i mindre belastning på väg 263 in mot Stockholm, bidrar till minskade utsläpp från lastbilar med tunga last på uppåt 40 ton, ökad trafiksäkerhet och en ekonomisk vinst.

Pär "Pelle" Engström öppnar italiensk bistro i Stadsängarna hösten 2019

Sigtuna stadsängars första restaurang öppnar hösten 2019 – Benvenuto

Under hösten 2019 öppnar Sigtuna stadsängars första kulinariska komplement till stadskärnan och Stora gatan. Pär ”Pelle” Engström satsar på äkta, rustikt och italienskt. Restaurangen kommer bli en riktig familjeangelägenhet. Här kommer Pelles fru, döttrar med flera att skapa en plats för gott umgänge, hög mysfaktor, deli-del och mat och dryck i Sveriges mest hållbara stadsdel.

Vectura, Aleris, NCC och representant från Sigtuna kommun tar första spadtaget för trygghets- och äldreboende

Vectura har tagit första spadtaget i Sigtuna stadsängar

Första spadtaget för Vecturas kvarter är taget för trygghetsboende och äldreboende. Vid elvatiden onsdagen den 29 augusti gick projektet officiellt in i nästa fas. Här kommer Aleris att bedriva en ny bostadsinriktning (trygghetsboende) samt äldreboende under namnet Aleris Silvertorget Plaza.

Stadsdelen som bidrar till en bättre värld

Stadsdelen som bidrar till en bättre värld

Det ställs allt högre krav på hållbarhet både vad gäller hänsyn till social-, ekonomisk- och ekologisk hållbarhet. Sigtuna stadsängar skänker enbart för första byggetappen 1 229 471 kronor till två ideella organisationer, Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

​SigtunaHem tar första spadtaget

​SigtunaHem tar första spadtaget

SigtunaHem bygger nu sitt första kvarter i Sveriges mest hållbara stadsdel och istället för att ta det traditionella spadtaget valde de att göra en film för att visualisera projektet.

Visa mer