Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Perspektiv Gångfartsgatan. Bild Arkitektstudio Witte

​HSB vann anbudstävling om kvarter i Sigtuna stadsängar

Över 20 utvecklare från olika delar av Stockholm deltog i Sigtuna stadsängars första anbudstävling. Tävlingen gällde ett centralt beläget bostadskvarter i Sigtunas nya stadsdel. Med fokus på hög hållbarhet med modern men historiskt förankrad arkitektur vann HSB tävlingen och kommer utveckla ett varierat och levande kvarter.

Nytt motionsspår i Sigtuna stadsängar

​3 km nytt motionsspår genom Sveriges mest hållbara stadsdel

Ett av Sveriges bästa skid- och löparspår står nu klart i Sigtuna stadsängar. Spåret har designats och byggts i samarbete mellan Sigtuna stadsängar och Sigtuna Orienteringsklubb. – Spåret möjliggör bra skidåkning och träningsmöjligheter för såväl orienteringsklubbens skidsektion som för de boende i Sigtuna och Sigtuna stadsängar.

​Sigtuna stadsängar – Sveriges första virtuella stadsdel

För första gången i Sverige blir det nu möjligt att i verkligheten uppleva en framtida stadsdel virtuellt. 3D-animeringar läggs i skikt ovanpå den verklighet som betraktaren i realtid fångar in med kameran i sin smartphone eller läsplatta.

Grönt ljus för Sigtuna stadsängar

Grönt ljus för Sigtuna stadsängar

Mark- och miljööverdomstolen fattade den 10 augusti beslutet som gör att Detaljplan 1 för Sigtuna stadsängar nu vunnit laga kraft. Sigtuna stadsängar är en helt ny stadsdel som byggs i Sigtuna stad med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel.

Utbyggnadsordning för Sigtuna stadsängar

​Sigtuna stadsängar i Almedalen med ledande politiker och tjänstemän

Ledningen för Sigtuna stadsängar finns representerade i Visby under Almedalsveckan. –Vi vänder oss till utvecklare som vill arbeta med hållbar stadsutveckling. Den 2-7 juli vill vi gärna diskutera utvecklingen av Sigtuna stadsängar tillsammans med angelägna utvecklare.

​Unik stadsutveckling lockar i Sigtuna

​Unik stadsutveckling lockar i Sigtuna

Mer än 20 utvecklare från olika delar av Stockholm har anmält intresse för att köpa fastigheten 1:15 – ett centralt beläget bostadskvarter intill Silvertorget i Sigtunas nya stadsdel Sigtuna stadsängar. Kvarteret säljs genom anbudstävling.

Nu förbereds detaljplan 2 (orangefärgat på kartan) med bland annat en ny F6-skola. Detaljplan 1 (rödfärgat) antogs den 25 februari och innehåller huvudsakligen lägenheter samt lokaler för butiker och restauranger.

Ny skola i Sigtuna stad

Stadsbyggnadskontoret i Sigtuna kommun har påbörjat arbetet med detaljplan 2 för Sigtuna stadsängar. Inom detaljplanen ingår bostäder, en ny kommunal F6-skola och en förskola. Arbetet med detaljplanen är prioriterat då kommunen har som målsättning att starta undervisning i den nya skolan höstterminen 2018.

Vikingaskatt ger namn åt nya gator och torg

Vikingaskatt ger namn åt nya gator och torg

​Alla som ska bo och vistas i Sigtuna stadsängar kan se fram emot många spännande torg- och gatunamn med historisk anknytning. För den första etappen som nu projekteras inom Sigtuna stadsängar har kultur- och fritidsnämnden beslutat om namnen Skattsökargränd, Silvertorget, Silvergatan, Katt Anders gränd, Ängsparken och Stadsängsgatan.

Visa mer